Home Zdravlje OVO MORATE PROBATI: Lijek za srce po receptu starom 800 godina…

OVO MORATE PROBATI: Lijek za srce po receptu starom 800 godina…

99
Advertisements

– Koristi se kada osjetite bilo koje srčane tegobe poput treperenja, preskakanja ili zbog stresa, a pokazao se korisnim i kod angine pectoris.

Tvorac čuvenog recepta je opatica Hildegard von Bingen, koja je živjela prije osamsto godina, a njen recept za srčane probleme preuzeli su čak i liječnici. Recept je kasnije prenijela i poznata travarka Marija Trebem, autorica knjige Zdravlje iz božje ljekarne.

Prirodan lijek za srce pokazao se korisnim kod srčanih slabosti, ali i kod ozbiljnijih srčanih oboljenja. Koristi se kada osjetite bilo koje srčane tegobe popud treperenja, preskakanja ili zbog stresa, a pokazao se korisnim i kod angine pectoris.

Sastojci za recept:

Advertisements

– 10 svježih stabljika peršuna (bez korijena),

– litra domaćeg crnog ili bijelog vina,

– dvije žlice vinskog octa

– 300 g prirodnog meda.

– Priprema:

Deset svježih stabljika peršuna zajedno s listovima stavite u litru čistog prirodnog vina i dodajte 1-2 velike žlice vinskog octa.

Kuhajte 10 minuta na laganoj vatri. Poslije dodajte 300 grama meda i ostavite da se lagano kuha još 4 minuta. Vruće vino procijedite i još toplo stavite u boce, koje su prethodno isprane jakim alkoholom. Dobro zatvorite. Talog koji se stvara nije štetan i slobodno se može piti.

– Upotreba:

Napitak se koristi svakodnevno, jušna žlica do prestanka tegoba. Za teže bolesti potrebno je koristiti duži vremenski period.

Izvor: 6yka

Povezano:  JEDAN SOK JE "BOMBA" ZA POVIŠEN HOLESTEROL: Nutricionistkinja otkrila sjajan domaći lijek za ovaj problem, ODMAH ISPROBAJTE
Previous articleDOKTOR NESTOROVIĆ TVRDI: Ova bakterija izaziva rak, a sa 2 sastojka iz kuhinje, možete je se riješiti za 6 sedmica
Next articleEKSTRAKT CRNE ZOVE IMA SUPER MOĆ: Liječi bolesti bubrega, srca, jetre, išijas i reumu i mnoge druge tegobe…