Home Zdravlje OVO SU ZNAKOVI DA STE ALERGIČNI NA UBOD PČELE: Ako primijetite ovakve...

OVO SU ZNAKOVI DA STE ALERGIČNI NA UBOD PČELE: Ako primijetite ovakve promjene na tijelu odmah se javite doktoru!

1876
Advertisements

Jeste li zabrinuti da ste alergični na ubod pčele? Oni koji nisu alergični na ubod pčele obično će imati samo malo crvenila i otekline na mjestu uboda. No, oni koji su alergični mogu imati drastičniju reakciju na ubod.

Ako niste alergični, nakon uboda možete osjetiti jaku bol i do dva sata kasnije. Područje će lagano nabubriti, pocrvenjeti i može vas svrbjeti. Ovi simptomi mogu trajati do sedam dana.

Advertisements

Znakovi alergije

Alergijski simptomi mogu se pojaviti u bilo kojem trenutku u prva dva sata nakon uboda. Reakcija se zove anafilaktička reakcija i može brzo napredovati.

Prvi pokazatelj anafilaktičke reakcije obično je točkasti osip. Primijetit ćete sitne crvene točkice na licu i tijelu.

Nakon toga možete osjetiti glavobolju, vrtoglavicu i otežano disanje. Često se mogu javiti mučnina i povraćanje, a mogu se javiti i problemi s gutanjem.

U mnogim slučajevima, može opasti krvni talk i može se smanjiti broj otkucaja srca. Sve to može rezultirati nesvjesticom. Svi ovi simptomi mogu se jako brzo razviti pa je važno da zatražite liječničku pomoć čim primijetite točkasti osip, piše Mr. Wasp.

Također, možete se i testirati kako bi provjerili jeste li alergični na ubod pčele.

Povezano:  LIJEK ZA BOLOVE U LEĐIMA I NOGAMA: Probajte i nećete prepoznati svoju kičmu…
Previous articleČUVENE PAZARSKE MANTIJE PO ORIGINALNOM RECEPTU: Ne prelijevaju ih jogurtom i lukom, OVO JE NJIHOVA TAJNA (RECEPT)
Next articleNA PITANJE “ŠTA BI ŽELIO DA BUDEM KAD PORASTEM”, DJEČAK JE NAPISAO SAMO OVU RIJEČ: Učiteljica mu odmah dala 1