Menu Close

OVO VOĆE IMA MOĆ DA OBNOVI CELO TELO ZA 40 DANA: NAJBOLJI LAKSATIV, ALI SAMO AKO SE UZME OVAKO!

Stari recept od samo dva sastojka. Smokve su vrlo zdrave, ne smao kad su sveže, već i kad su osušene. One su veoma korisne i lekovite za naše zdravlje. Bukvalno mogu da obnove celo naše telo, blagotvorno delujući na sve organe.

Tokom procesa sušenja količina proteina u smokvama raste na 3 do 6 %, a šećer na 50 do 70%, dok sveže smokve sadrže samo: 1% proteina, 15 do 20 posto šećare.

Prirodni šećer iz smokvi naše telo dobro i lako apsorbuje. Suve smokve su u stanju da umnože energiju koje naše telo proizvodi, poboljšavaju raspoloženje, efiksnost i mentalnu aktivnost.

Sušene smokve sadrže ogromnu količinu vlakana i to nam omogućava da dugo vremena ostanemo siti. Suve smokve su bogate hranljivim sastojcima kao što su kalijum, magnezijum, gvožđe, kalcijum i vitamin B. Sadrže visok stepen pektina koji obnavlja crevnu mikrofloru ali i povrede na zglobovima i kostima. Suve smokve su odličan laksativ.

Sastojci: 20 komada smokava i maslinovo ulje.

Priprema: Uzmite 20 suvih smokava, iscepkajte ih na pola ili na sitnije deliće, a zatim ih prelijte sa maslinovim uljem, ali da ogreznu.

Ostavite ih u frižideru tokom 40 dana, a zatim uzimajte svako jutro po polovinu smokve i kašičicu maslinovog ulja ih njih. Ovo jedite 10ak minuta pre doručka. Konzumirajte ovaj lek dok ne pojedete sve, a onda opet ponovite proces nakon pola godine.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. No, uvjek znajte. Ukoliko imate neki zdravstveni problem. Prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa lekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu. Bez stručnog mišljenje.

Source featured image: Flickr.com. By Stilgherrian licencesed under CC BY 2.0

Izvor: Stil.kurir.rs