Home Uncategorized PERETE LI PEŠKIR POSLIJE TUŠIRANJA ILI GA SUŠITE PA PONOVO KORISTITE? Doktor...

PERETE LI PEŠKIR POSLIJE TUŠIRANJA ILI GA SUŠITE PA PONOVO KORISTITE? Doktor otkrio, EVO ŠTA JE POGREŠNO

175
Advertisements

Kad se, poslije kupanja, temeljno obrišete peškirom, najčešće ga okačite na neki čiviluk u kupatilu i zatim nastavljate sa svojim higijenskim ritualima?

Tako vlažan i pun sitnih čestica odumrlog površinskog sloja kože, peškir prenoći na toplom i ujutru vas dočekuje za novo kupanje? Niste ni svjesni koliko se gljivica i bakterija na njemu može razviti za vrlo kratko vrijeme. Ljekari upozoravaju da je maksimalni broj korišćenja jednog peškira tri puta između dva pranja, a u međuvremenu se on mora svaki put temeljno osušiti.

To znači da ga iste večeri ili jutra, poslije kupanja i brisanja, morate izinijeti na terasu ili, u sezoni grejanja, osušiti na radijatoru ako planirate da ga ponovo koristite. Ukoliko imate sušač za peškire u kupatilu, “oslobođeni” ste ovih briga, samo ga redovno uključujte i lijepo raširite ubrus.

Podrazumjeva se ćete koristiti različite peškire za ruke, lice i tijelo, kao i da svaki član porodice mora imati svoj peškir. Savjetuje se da se i peškir za lice mijenja na tri dana, dok je onaj za ruke najbolje promijeniti svakog dana.

Advertisements
Povezano:  AKO SU VAM LAKTOVI PREVIŠE SUHI, PROVJERITE KRVNU SLIKU: Mogu biti SIMPTOM opasne bolesti, posebno ako vas svrbe
Previous articleOvih 5 pića će vam pomoći da dovedete LINIJU DO SAVRŠENSTVA…
Next articleEvo kako da napravite prirodni lijek za poptuni oporavak kičme i zglobova…