Home Uncategorized POJEDITE OVO SVAKO JUTRO NA PRAZAN ŽELUDAC: Dr Perišić otkrio zašto vam...

POJEDITE OVO SVAKO JUTRO NA PRAZAN ŽELUDAC: Dr Perišić otkrio zašto vam je loš imunitet – evo kako da to promijenite

986
Advertisements

Gastroenterolog prof. dr Vojislav Perišić gostovao je u Jutarnjem programu gdje je govorio o imunitetu i ishrani

Doktor Perišić je prvo govorio o hrani i načinu na koji treba da jedemo.

– Hranu treba žvakati polako, tako se štitimo od bolesti! Pljuvačka je puna enzima, oblaže našu sluznicu. Ne treba žuriti i sjuriti hranu u želudac, već dozvoliti da ta pljuvačka obloži usnu duplju. Sprječava infekciju ešerihijom, streptokokom, moramo da dozvolimo da se izluči dovoljno pljuvačke i spriječi lijepljenje mikroba. Žvakanje i gutanje treba da bude usporeno, nemojte samo da uživate u ukusu hrane već se zaštitite od infekcije – rekao je on.

On je takođe otkrio šta treba da jedemo za doručak sada kada je hladnije vrijeme.

Advertisements

– Ja bih rekao ovako, početi doručak jednim antiupalnim koktelom voća! Sve što ima žutu boju jedite za doručak! Tu su antioksidansi koji povećavaju odbranu od infekcije. Grejpfrut, pomorandža i ananas su tu ključni. Na prazan stomak ih uzmite, da bi se bolje apsorbovalo – rekao je on.

Povezano:  LIJEČI REUMU I BOL U ZGLOBOVIMA: Napravite sami ULJE OD LJUTIH PAPRIČICA i spasite se muka - bit ćete nam zahvalni (RECEPT)
Previous articleMOJ MUŽ CIJELI ŽIVOT PIJE CIJEĐENI SOK, A JA VINO: Kad smo otišli na sistematiski pregled, DOŽIVJELI SMO ŠOK, evo šta se desilo
Next articleSMIRUJE ŽELUDAC, POBOLJŠAVA PROBAVU I UBRZAVA METABOLIZAM: Ovaj napitak je melem za digestivni trakt (RECEPT)