Menu Close

Prevara nije samo fizička, može biti i emocionalna – Mogli biste je otkriti pomoću 7 znakova

Vaš partner ne mora biti fizički intiman sa nekom drugom ženom da bi vas varao, ali bi vas mogao varati emocionalno, što može biti jednako štetno za vašu vezu.

Samo je pitanje vremena kada će emocionalna veza koju ima sa nekom drugom ženom postati i fizička. Zbog toga biste trebali obratiti pažnju na sledećih sedam znakova kako biste mogli prepoznali da li vam je vaš partner emocionalno nevjeran.

1. Stalno je u kontaktu sa njom i govori kako su samo prijatelji; Redovno se čuju pa čak se i satima dopisuju, a pri tome ne obraća pažnju na vas jer je koncentrisan na dopisivanje sa njom. Čini vam se kao da su zajedno iako je to virtuelna veza.

2. Govori joj sve; Kada mu se desi neka nezgoda ili neka lijepa stvar prije kaže njoj nego vama. Ovo nikako nije dobar znak jer bi vi trebali biti prva osoba kojoj će vaš partner da kaže šta mu se deslio. 3. Imaju zajednička interesovanja; Možda se osjećate pomalo izostavljeno jer on uvijek ide sa njom na planinarenje ili imaju neki drugi zajednički hobi u koji vi niste uključeni.

U redu je da provodi vrijeme sa svojim prijateljima, ali nije u redu da vas uvijek isključuje iz tih druženja. 4. Ne govori vam istinu; Često imate osjećaj da vam leže o tome sa kim razgovara ili sa kim se sastaje. Čak i kada ga pitate direktno on vam daje nejasne odgovore.

5. Skriva svoj telefon; Kada se oglasi njegov telefon on ga brzo uzima kako vi ne biste vidjeli ko ga zove ili ko mu piše. Čak vam ne dozvoljava ni da uzmete njegov telefon u ruke. 6. Uvijek koristi isti izgovor; Kada izgubite živce i suočite se sa njim on vam stalno govori kako su oni samo prijatelji i da ne postoji razlog za brigu.

Ipak, nikada ne pokušava da da neko detaljnije objašnjene koje bi vas smirilo i umanjilo vaše brige i sumnje. 7. Ne želi prekinuti prijateljstvo sa njom; Ako se ne slažete sa njegovom prijateljicom ili sumnjate da su njih dvoje u emocionalnoj vezi te ga zamolite da se ne druži više sa njom, a on to odbija možda je vrijeme da razmislite o vašoj vezi i o muškarcu sa kojim ste u vezi. On vam time jasno stavlja do znanja da mu je ona ispred vas.