Home Uncategorized PROMJENE BOJE URINA UKAZUJU NA JAKE INFEKCIJE: Ako primijetite da je OVE...

PROMJENE BOJE URINA UKAZUJU NA JAKE INFEKCIJE: Ako primijetite da je OVE BOJE, odmah doktoru!

97
Advertisements

Odmah kontaktirajte ljekara ako ovo primjetite

Stanje urina mnogo toga govori o našem zdravlju. Veoma je bitno da na vrijeme primjetite sljedeće simptome, piše Prvozdravlje.com.

Krv u urinu

Vjerovatno simptom koji će vas najviše zabrinuti ako ga primijetite, razlog može biti kamen u bubregu ili mokraćnom mjehuru, uvećana prostata ili čak i maligne promjene. Odmah kontaktirajte ljekara ako ovo primjetite.

Advertisements

Zamućen urin

Može upućivati na bakterijsku infekciju, posebno ako je lošeg mirisa ili vas pecka dok mokrite. Zamućenost urina je rezultat prisustva upalne sluzi i ćelija bijelih krvnih zrnaca koji se bore protiv klica.

Pjenušav urin

Ovo upućuje da imate previše proteina u mokraći, što znači da vaši bubrezi ne rade svoj posao kako treba. Ovaj simptom može bit znak početka razvoja dijabetesa ili bolesti bubrega (nefropatije).

Tamnožuta do smeđa boja urina

Ovo također upućuje na bakterijsku infekciju ali ista promjena boje može da bude izazvana većom količinom bilirubina, što upućuje na bolest jetre koja ga proizvodi.

Povezano:  DA LI JE MOGUĆE IMATI UPALU PLUĆA BEZ TEMPERATURE? Obratite pažnju i na ove simptome, nije bezazleno
Previous articleJOVANU JOKSIMOVIĆ SVI ZNAMO: Prva supruga Željka Joksimovića prava je LEPOTICA, a tek da vidite koliko Mina liči na nju
Next articleAKO ŽELIŠ DA SMRŠAŠ, EVO U KOJE VRIJEME DA DORUČKUJEŠ, RUČAŠ I VEČERAŠ: Dr Filgud dao savjet – OVO SIGURNO DJELUJE