Home Zdravlje PRVI SIMPTOM KARCINOMA KOSTIJU: Evo koji znak ukazuje na smrtonosnu bolest

PRVI SIMPTOM KARCINOMA KOSTIJU: Evo koji znak ukazuje na smrtonosnu bolest

3292
Advertisements

Ova bolest je smrtonosna – evo koji sumptomi ukazuju na karcinom kostiju!

Prvi znak koji ukazuje na rak kostiju jeste bol, a mnogi ljudi zbog bola u kostima pomisle da pate od artritisa i tako zanemaruju ovaj simptom. Rak kostiju nastaje kada se stvore maligne ćelije koje uništavaju kosti. Ovaj karcinom može da se razvije u bilo kojoj kosti u telu, a najčešće su oboljele dugačke kosti, poput kostiju nogu i ruku.

Postoje tri vrste karcinoma kostiju: osteosarkom, uglavnom od njega boluju djeca i adolescenti, juingov sarkom, javlja se uglavnom od 10 do 20 godine života i hondrosarkom koji se uglavnom javlja kod starijih osoba.

Simptom koji ukazuje na rak kostiju je bol koji je u početku podnošljiv, ali vremenom se pojačava, a najviše se javlja kada pacijent legne da spava. Takođe, na bolest ukazuje i visoka temperatura preko 38 stepeni, pojačano znojenje, naročito tokom noći i naglo mršavljenje. Ovi simptomi mogu da ukazuju i neka bezopasna stanja, ali ako se često javljaju i povezani su, hitno treba da odete kod ljekara.

Advertisements

Novi.ba/Informer.rs

Povezano:  POSIPATE LI SO PO KUĆI: Ukoliko već niste, obavezno to učinite i to odmah…
Previous articleOTIČU VAM NOGE ČIM JE MALO TOPLIJE VRIJEME: Evo koji je razlog – reagujte dok nije kasno
Next articlePOPIJTE OVAJ NAPITAK PRIJE SPAVANJE I GLEDAJTE KAKO SALO NESTAJE: Za 15 dana može da istopi i do 3 kg! (RECEPT)