Home Uncategorized RANI SIMPTOM DIJABETESA OSJETIT ĆETE U USTIMA: Znak koji svi ignorišu govori...

RANI SIMPTOM DIJABETESA OSJETIT ĆETE U USTIMA: Znak koji svi ignorišu govori da je ŠEĆER VAN KONTROLE

99
Advertisements

Dijabetes je podmukla bolest čiji simptomi se najčešće ne javljaju odmah ili su toliko česti i uobičajeni da ih ne biste pvezali sa povišenim šećerom u krvi.

Međutim, ukoliko se glukoza blagovremeno ne reguliše, posljedice su u te kako opasne – mogu izazvati ozbiljne zdravstvene probleme, povećaju rizik od srčanog i moždanog udara i smanje zaštitne funkcije organizma.

Zato je važno da obratite pažnju na signale koje vam tijelo šalje, ma koliko vam djelovali bezazleno. Stručnjaci upozoravaju na jedan od prvih koji se pojavljuje i koji svima djeluje krajnje bezopasno, a veoma često govori o povišenoj glukozi – veoma neprijatan osećaj u ustima.

Prema informacijama objavljenim na sajtu Klivlend klinike, sušenje usne duplje i osjećaj žeđi često su pokazatelj visokog nivoa šećera u krvi, odnosno hiperglikemije.

Advertisements

“Molekuli glukoze (šećera) su dovoljno mali da prođu kroz sistem filtracije bubrega. Glukoza privlači vodu  i upija je kao sunđer. Kao rezultat toga, osoba učestalo mokri, a kada se izgubi višak tečnosti, na kraju dolazi do dehidracije”, objašnjavaju stručnjaci. Zbog toga osobe koje pate od dijabetesa, a imaju neregulisan šećer, često osećaju ekstremnu žeđ.

Međutim, uzrok ekstremne žeđi nije uvijek dijabetes. To može biti dehidracija uzrokovana pregrijavanjem, intenzivnim sportom, nedovoljnim unosom vode. Pored toga, neki lijekovi mogu da izazovu određene neželjene efekte, uključujući žeđ.

MONDO

Povezano:  ŽENE PRAVE VELIKU GREŠKU U INTIMNOJ HIGIJENI: Zbog ovoga vam se VRAĆAJU INFEKCIJE i problemi sa BAKTERIJAMA
Previous articleOVO JE JEDINI RECEPT ZA SOK OD KUPUSA KOJI LIJEČI CIJELI ORGANIZAM: Probajte PRIRODAN LIJEK u koji se naš narod kune!
Next articleDREVNA JAPANSKA TEHNIKA OD 5 MINUTA “LIJEK” ZA MNOGE BOLESTI: Prsti otkrivaju šta je SLABA TAČKA u organizmu