Home Zdravlje RANI ZNAK DA VAM ŠEĆER RAZARA ORGANIZAM: Ovo je prvi simptom dijabetesa!

RANI ZNAK DA VAM ŠEĆER RAZARA ORGANIZAM: Ovo je prvi simptom dijabetesa!

1568
Advertisements

Dijabetes tipa 2 je hronično stanje, pri čemu pankreas ne može da proizvede dovoljnu količinu insulina.


Iako se ovaj proces može činiti bezopasnim, s vremenom se poremete sve funkcije tijela. Visoki nivo šećera u krvi može ozbiljno da ošteti srce, oči, ali i bubrege.

Ključan korak u ovom slučaju je rano otkrivanje problema. Najraniji simptom je, tvrde ljekari, zamućen vid, koji svakim danom postaje sve ozbiljniji.

Dijabetes može da izazove zamagljen vid. Ovo stanje je poznato i kao dijabetička retinopatija – rezultat je problema sa krvnim sudovima oko mrežnjače. Kod većine pacijenata ovaj problem se razvija postepeno. Rano otkrivanje i odlazak kod ljekara može spasiti pacijenta ozbiljnijih problema kao što je potpuni gubitak vida.

Advertisements

U oku počne da se stvara višak tečnosti koji stvara zamućenje i smanjuje fokus. Ukoliko ovo stanje potraje nekoliko dana, vrijeme je da posjetite ljekara.

Stručnjaci naglašavaju i da zamagljen vid nije u 100 % slučajeva posljedica dijabetesa. On takođe može biti uzrokovan brojnim drugim stanjima, uključujući suhe oči, slabovidost ili infekciju.

U svakom slučaju, ljekari preporučuju redovnu kontrolu i praćenje svih signala koje nam organizam šalje.

Povezano:  PRODISAĆETE I IZBACITI SVE VIRUSE IZ ORGANIZMA: Kašalj će jednostavno nestati...
Previous articleOVE NAMIRNICE ĆE VAM POMOĆI ZA BRZO SMRŠATE: Za mjesec dana je smršala sa 87 na 65 kg, uz minimalnu izmjenu u ishrani!
Next articlePREŽIVIO 7 INFARKTA I 2 KLINIČKE SMRTI: Ovo je NAJNEOBIČNIJI SIMPTOM koji je ukazao na infarkt!