Home Zdravlje REGULIŠE ŠEĆER U KRVI, ŠTITI OD RAKA, ČUVA MENTALNO ZDRAVLJE: Hercegovačka čudesna...

REGULIŠE ŠEĆER U KRVI, ŠTITI OD RAKA, ČUVA MENTALNO ZDRAVLJE: Hercegovačka čudesna biljka

1361
0
Advertisements

Također se vjeruje da liječi srčana oboljenja, pomaže kod paralize, skleroze, depresije i vrtoglavice

Zbog svoje ljekovitosti i snažnog dejstva na mnoge bolesti jedno povrće sa područja kamenite Hercegovine, koja ima preko 250 vrsta raznih ljekovitih biljaka, postaje sve popularnije.

Prije svega, to je žalfija, vresak, vrba… Ali odavno su ljudi na ovim prostorima zaboravili na jednu biljku, koja se godinama uzgaja isključivo na području Trebinja i koristi se za ishranu ljudi.

Ovoj biljci nije potrebno zalivanje, đubrenje, a sama biljka se seče u zoru. U alternativnoj medicini poznato je da pomaže kod dijabetesa, pa se preporučuje da ga dijabetičari stalno konzumiraju. Takođe, ono što je neobično je da se ova zrna mogu pržiti i samleti i konzumirati umjesto kafe.

Advertisements

Takođe se vjeruje da liječi srčana oboljenja, pomaže kod paralize, skleroze, depresije i vrtoglavice. Princip homeopatije, koji je ključna riječ u percepciji “poljaka” i na našem tržištu, jeste da se stimuliše bolesna osoba da koristi sopstveni prirodni kapacitet za samoizlečenje.

Mnogi su pokušali kako se može koristiti i na drugi način, pa su došli do zaključka da se najbolji rezultati postižu kada se ispeče tiganju ili u rerni kao kafa, mlevena, skuvana od kao obočna domaća kafa se popije, a zatim jede soc.

Inače, za pasulj “poljak” kažu da je jedna od najvažnijih mahunarki u zemljama nerazvijenog sveta. U Indiji, na primer, poljak je 1981. zasijan na 1,6 miliona hektara. Poljak se dobro prilagođava siromašnom i suhom tlu.

Pasulj, kao što je poznato, bogat je proteinima (28-32%) i sadrži harmonične količine prirodnih aminokiselina. Inače, poljski pasulj se koristi u ljudskoj ishrani više od 2.000 godina (neki datiraju upotrebu Poljaka u neolit). Kod nas se o “poljaku” najviše priča kao o leku za dijabetes, ali oni koji se bave homeopatijom govore o nizu drugih pozitivnih efekata.

Povezano:  JEDNO KUHANO JAJE: To je sve što trebate za kontrolu šećera u krvi…

Na primer, Vilijam Boerike tvrdi da je pasulj “poljak” lijek za mnoge srčane i druge bolesti (paralitičke bolesti donjih ekstremiteta; spastična paraliza; lateralna skleroza; beri-beri, atetoza, dečija paraliza, depresija, hipohondrija, vrtoglavica, itd.).