Menu Close

REŠITE SE KOMARACA JEDNOM ZA SVAGDA: Ova prirodna sredstva su SPAS od insekata

Postoji bezbroj hemijski preparata namenjenih za komarce, ali ako se želite riešiti komaraca na prirodan način evo nekoliko predloga.

Jedan od najjednostavnijih načina jeste koristiti mreže za prozore. Međutim, mnogi mreže izbegavaju iz estetskih razloga, stoga imamo nekoliko predloga kojima ćete oterati komarce.

Suvi talog kafe

Oterate komarce uz pomoć taloga od kafe, kojeg ćete predhodno iscediti. Stavite talog na alu foliju u suvom prostoru kako bi se osušio. Potom talog odnesite napolje, gde ćete ga paliti dok se ne počne dimiti. Komarci beže od mirisa taloga.

Oterajte komarce pomoću belog luka

Ovaj jednostavni trik pomoći će vam da se rešite dosadnih komaraca. Potrebna su vam pet glavica belog luka koje ćete usitniti i staviti u litar vode koja treba da prokuva. Potom pamučne krpe potopite u vodu s belim lukom, a krpe ostavite tamo u prostor gde boravite.

Takođe, vodu u kojoj se kuvao beli luk možete iskoristiti, tako što ćete je nasuti u bočicu sa pumpicom te špricajte po prostoriji u kojoj se želite rešiti komaraca.

Lavanda

Ukoliko imate mogućnost posadite lavandu neposredno do prozora. Predivno izgleda i pomoći će vam oterati komarce. Miris ove biljke ne sviđa se komarcima i na ovaj način pokazat ćete im kako je vaš dom mesto nulte tolerancije na komarce.