Home Zdravlje SAMO JEDAN GUTLJAJ JE DOVOLJAN – SPAS ZA JETRU: Ten je svježiji,...

SAMO JEDAN GUTLJAJ JE DOVOLJAN – SPAS ZA JETRU: Ten je svježiji, izgled podmlađen, čisti krv i eliminiše sve otrove i nečistoće, jetra je opet zdrava i čista…

10159
Advertisements

Recept za zdravu jetru…

Jetra u našem organizmu ima ulogu fabrike krvi. Ona učestvuje u procesu obnavljanja krvi. Takođe, pomaže jačanju i stimulaciji probave u organizmu. Ona takođe čisti krv i eliminiše sve otrove i nečistoće iz nje. Možemo zaključiti da čista jetra donosi zdravlje, vitalnost, energiju, lijep izgled i dobro raspoloženje.

Najbolje sredstvo za prevenciju zdravlja jetre je njeno svakodnevno čišćenje:

RECEPT:

Advertisements

Sastojci:

– kašičica maslinovog ulja

– kašičica limunovog soka

Priprema:

Jednostavno ova dav sastojka samo pomiješajte u jednakim omjerama. Dakle, pomiješajte u manjoj čaši kašičicu maslinovog ulja sa kašičicom limunovog soka. Vaš lijek je gotov.

Primjena:

Svako jutro na prazan želudac popijte kašićicu maslinovog ulja pomiješanog sa kašičicom limunovog soka. Nakon toga, možete uživati u doručku. Ovaj “koktel” možete spremati cijelio život, jer su oba sastojka obične životne namirnice.

Nakon mjesec dana osjetićete velike promjene. Vaš izgled će se poboljšati, nestaće tamni krugovi ispod očiju, ten će postati svjež, a izgled podmlađen. Crijeva će raditi kao sat, zaboravićete na zatvor i probleme sa probavom. Osjećaćete se zdravo i puni energije. Maslinovo ulje kao nijedan drugi proizvod pomaže otvaranju kanala jetre i žučne kese. Žuč je aktivan učesnik u procesu probave koji ubrzava rad vaših crijeva. Isti učinak na probavu imaju limun i brusnica.

Čuvajte ga na sobnoj temperaturi. Možete i u frižideru, ali na niskim temperaturama ono postaje mutno. Ali to svakako nema nikakav uticaj na njegove osobine. Korisne osobine limuna su dobro poznate svima. Prvo, limun je izvanredan izvor vitamina C. Drugo, on efikasno čisti krvne sudove od naslaga holesterola i doprinosi čišćenju jetre. Budite zdravi!!

Povezano:  MIJENJA ŽIVOT NA BOLJE: Nećete vjerovati šta sve može jabukovo sirće
Previous articleCVIJEĆE VAM NIKADA NEĆE UVENUTI, NITI ĆE IMATI ŽUTE LISTOVE: Pomiješajte ova tri sastojka i pospite po biljci, OČEKUJE VAS ČUDO!
Next articleMagično izliječite štitnjaču, srce, krv i kosti,uz pomoc jednog jajeta.Evo kako