Home Svaštara SAVJETI ŽENE U PEDESETIMA: “KAJAĆETE SE ŠTO STE ŽELJELI UGODITI DRUGIMA VIŠE...

SAVJETI ŽENE U PEDESETIMA: “KAJAĆETE SE ŠTO STE ŽELJELI UGODITI DRUGIMA VIŠE NEGO SEBI”

378
Advertisements

Kako kažu pedesete su nove dvadesete. Mnoge žene strahuju od starosti a ne shvataju da su to godine u kojima se najljepše osjećaju i najbolje shvataju neke stvari.

Evo što žene od 50, nastavljaju stručnjaci, savjetuju onim mlađima. 1. Stavite sebe na prvo mjesto. Ako prije svega mislite na svoju dobrobit, imate ćete puno više energije kako biste i drugima pomogli. Žene nerijetko uvijek sebe stavljaju na prvo mjesto i brinu o svima u svojoj okolini. I to je nešto što se događa refleksno.

Zapamtite da briga o samoj sebi nije znak sebičnosti. To je jednostavno potrebno kako biste živjele sretan i produktivan život. 2. Obvežite se na zdrav život. Iako se u našoj kulturi puno govori o reduciranju stresa, velika većina nas još uvijek vodi poprilično kaotičan život. Brojne bolesti su povezane upravo s načinom života.

Okrenite se zdravijoj prehrani, tjelovježbi te nađite načina da smanjite stres. Bit ćete produktivniji, pozitivniji i što je najvažnije zdraviji. 3. Okružite se onima koji vas vole i podržavaju. Koliko puta ste trošili svoje vrijeme na prijatelje ili kolege koji su negativni, koji vas osuđuju i sišu energiju. Prestanite nalaziti izgovore da zadržite te toksične ljude u svom životu.

Advertisements

Ako nekome nije stalo do vas, ako vas ne podržava i ne nasmijava, onda nema što raditi u vašem životu. Zapamtite, vaših 5 najbližih prijatelja su ogledalo onoga što zaista mislite o sebi. 4. Naučite reći ‘ne’. Ovo je mnogim ženama teško. Bilo da se radi o ekstra zadacima na poslu ili privatnim obvezama.

Mnoge refleksno kažu ‘da’. No, kad sve češće počnete govoriti ‘ne’ iznenadit ćete se koliko ćete slobodnog vremena dobiti, kao i energije za ono što zaista želite raditi. 5. Izbrišite ‘trebala bih’ iz svojeg rječnika. Čim krenete to izgovarati, zaustavite se i zapitajte ‘zašto’?

Povezano:  Oni što su izgubili pravu ženu zbog pogrešne znaju šta znači živjeti u kajanju

Oni koji žive svoje živote ispunjene stvarima za koje misle da ih trebaju raditi, rijetko se osjećaju ispunjenima. Zamijenite ‘trebala bih’ sa ‘željela bih’ i vidite gdje će vas to odvesti. Vjerujemo da ćete se iznenaditi. 6. Negativne misli probajte zamijeniti pozitivnima. Žene previše vremena provode u preispitivanju jesu li dovoljno dobre, pametne, lijepe, vrijedne…

Kad god čujete da se vaš unutrašnji kritičar probudio, probajte ga ušutkati sa svim onim pozitivnim stvarima koje volite na sebi. Možda vam zvuči prejednostavno, ali stručnjaci tvrde kako su rezultati iznenađujući. 7. Prihvaćajte se i volite. Iako u to još možda ne vjerujete, vi ste doista i lijepi i vrijedni ljubavi. Pogledajte se svako jutro u ogledalo i recite si to.

Izvor: pult24.info

Previous article8 SIMPTOMA UPOZORAVA NA BOLESNU JETRU: Ako primijetite bilo koji od ovih znakova ODMAH DOKTORU
Next articleNije sramota razvesti se, nekad poslije razvoda život tek počinje: 10 savjeta genijalne bake