Home Uncategorized SIMPTOMI VIRUSNE UPALE MOZGA ZBOG KOJE JE PJEVAČICA ZAVRŠILA U KOLICIMA: Oprez,...

SIMPTOMI VIRUSNE UPALE MOZGA ZBOG KOJE JE PJEVAČICA ZAVRŠILA U KOLICIMA: Oprez, ne ignorišite ih

272
Advertisements

Lajza Mineli je potresla mnoge kad se pojavila na dodjeli Oskara u invalidskim kolicima. Imala je i muke sa tekstom, a evo kako joj je virusna upala oštetila mozak…

Lajza Mineli, zvijezda Holivuda, učestvovala je u dodjeli Oskara 2022. godine, a mnogi obožavaoci su bili tužni što vide slavnu pjevačicu u invalidskim kolicima. Poznata po nekad moćnom glasu i fantastičnom plesu u mjuziklima, Liza (76) je sad ostavila na neke težak utisak, jer je imala muke sa tekstom. U pomoć joj je priskočila Lejdi Gaga, pa se publika raznežila i odahnula. Evo šta je kod Lajza izazvalo najveće zdravstvene tegobe.

Zvijezda filma “Kabare” po kojem je poznaje čitav svijet i za koji je i sama dobila Oskara, oduvek je patila od skolioze. Stradala su joj i tri pršljena na kičmi, a zbog degenerativnih promena, morali su da joj operišu i oba kuka. Ipak, najteži udarac je bio virusni encefalitis koji je dobila kad joj je bilo samo 54 godine. Tada su je našli polusvesnu na podu u kući, dezorijentisanu, a prvi zaključak je bio da je doživjela moždani udar. Nedelju dana kasnije su je pustili iz bolnice, da bi se tamo vratila poslije samo tri dana.

Rani simptomi upale mozga koja dovodi i do njegovog oticanja mogu da liče na običan grip – oboljeli osjeća glavobolju i ima visoku temperaturu. Jače tegobe nekad se javljaju tek poslije nekoliko sati, pa i dana, a u izvjesnim slučajevima, čak i nedelja.

Advertisements

Među njih spadaju konfuzija, dezorijentacija, promjene u ponašanju i govoru, malaksalost, utrnuće nekih dijelova tijela kao i povremeni gubitak svijesti.

U jednom intervjuu, Lajza je rekla: “Nisam mogla ni da govorim ni da hodam i rekli su mi da to više nikad neću moći.” Ipak, oporavila se tako da je uspjela da odigra solo predstavu u Njujorku i Londonu 2002. godine, kao i da glumi kao gost u televizijskim serijama sve do 2013. godine. Ipak, posljedice nisu mogle da se u potpunosti saniraju. 

Povezano:  IMATE LI OVE RANICE U USTIMA? EVO NA ŠTA VAS ONE UPOZORAVAJU: Simptom koji ne smijete zanemariti

Izvor: Lepa&Srećna

Previous articleSuper prirodni lijek: Ako vas muči kašalj, bronhitis ili astma, ovo je rješenje
Next articleAKO VAS SVRBI KAPAK, HITNO KOD LJEKARA: Iza bezazlenog simptoma se krije rijetka i SMRTONOSNA BOLEST