Home Zdravlje SNIŽAVA HOLESTEROL I PRITISAK, A KILOGRAME TOPI: Ako želite brzinski da smršate,...

SNIŽAVA HOLESTEROL I PRITISAK, A KILOGRAME TOPI: Ako želite brzinski da smršate, jedite ovu namirnicu svakog jutra

115
Advertisements

Stiglo je lijepo vrijeme, a ta famozna 3 kilograma viška nikako da skinete…Oni koji su probali tvrde da je jedna namirnica najbolji saveznik za mršavljenje.

Ako su vam omiljene pantalone već neko vrijeme tijesne, a nijedna suknja vam ne stoji dobro – vrijeme je da reagujete. Svi dobro znamo da je jedini ispravan put ka mršavljenju trening i korigovana ishrana, ali nutricionisti imaju savjet koji može da pomogne ako brzinski želimo da skinemo nekoliko kilograma.

Naime, oni preporučuju svakodnevnu konzumaciju suhih šljiva jer ubrzavaju metabolizam, a i stvaraju osjećaj sitosti. Takođe, one mogu sniziti pritisak i holesterol, a regulišu i nivo šećera u krvi.

Suhe šljive sadrže i beta karoten, vitamine E i C, fitohemikalije i druge elemente, a od minerala bakar i kalijum.

Advertisements

Važno je samo, prema savjetu stručnjaka, da ih jedete na prazan stomak, barem jednu četvrtinu šolje svakog jutra – na taj način unosite čak 17 procenata potrebnog dnevnog unosa Vitamina A. Ako pojedete suvu šljivu posle dijetalnog obroka bićete siti, zahvaljujući upjajućim ovim vlaknima što može spriječiti prejedanje i gojaznost.

U 100 g suhih šljiva se nalazi blizu 270 kalorija, ali zbog prepoznatljivog ukusa zadovoljavaju potrebu za slatkim.

Izvor: Lepa&Srećna

Povezano:  1. ZNAKOVI OZBILJNOG OBOLJENJA: Ako vam vrat izgleda ovako, odmah se javite doktoru
Previous articleNAPITAK KOJI SMANJUJE STRUK, JEDAN SASTOJAK JE KLJUČAN: Pije se dva puta dnevno, ali poslije 3 sedmice napravite pauzu
Next articleMEDICINSKA DIJETA: Supa za skidanje kilograma!