Home Uncategorized ŠTA SE DEŠAVA U NAŠEM TIJELU KAD JEDEMO KOKICE: Neće vam biti...

ŠTA SE DEŠAVA U NAŠEM TIJELU KAD JEDEMO KOKICE: Neće vam biti svejedno kad čujete

497
0
Advertisements

Gotovo da ne postoji osoba koja ne voli da pogleda dobar film uz punu kutiju kokica

Pored gledanja filmova ili serija, kokice su lagana grickalica u kojoj gotovo svi uživaju. Savršene su za grickanje i praktične, a često i zarazne, tako da je teško zaustaviti se dok ne dođete do dna činije.

Dijetetičari u medicinskom stručnom odboru “Eat This, Not That” otkrili su neke pozitivne, ali i negativne posljedice jedenja kokica.

Vlakna i proteini

Kokice mogu biti dio zdrave ishrane jer sadrže vlakna i proteine i mogu vas zasititi sa manje kalorija”, kaže dijetetičarka Ejmi Šapiro. Konzumiranje kokica pruža zadovoljavajući osjećaj hrskavosti, a možete pojesti veliku porciju bez BRIGE da ste uneli previše kalorija ili dodanih grama masti.

Dok se kokice prave od cijelog kukuruza i sadrže mnogo hranljivih materija, ako im dodate velike količine putera i soli, dodajete im i kalorije.“

Mogu prouzrokovati gasove i nadutost

“Kokice mogu uzrokovati gasove i nadutost”, kaže Ejmi. Ako je to slučaj kod vas, Šapiro predlaže da kontrolišete svoje porcije, žvaćete hranu i pazite da pijete vodu. “Kokice su izvrstan izvor vlakana; međutim, bez dovoljno vode, prehrana bogata vlaknima može dovesti do nelagode i zatvora”, naglašava dijetetičarka.

„Kokice sadrže vrstu antioksidansa koji se zove fenolna kiselina“, kaže Šapiro. “Antioksidansi pomažu u borbi protiv slobodnih radikala koji mogu izazvati oštećenje ćelija.” U stvari, istraživanje objavljeno na Univerzitetu Skranton objavilo je da kokice sadrže više zdravih antioksidanata zvanih „polifenoli“ od voća i povrća. Studija je pokazala da je broj polifenola koji se nalaze u kokicama i do 300 miligrama po porciji.

 S druge strane, kupovne gotove kokice, na primer, često sadrže trans masti kao i zasićene masti, a nalaze se često u kokicama koje se pripremaju u mikrotalasnoj pećnici. Obe vrste masti su vrste koje biste trebalo ograničiti u ishrani.

Povezano:  Doktor Nenadić otkrio CAKU ZA BRZO SKIDANJE KILOGRAMA: Čorba od kupusa bez kalorija, možete jesti koliko hoćete (RECEPT)
Advertisements