Menu Close

Suprotnosti se privlače: Ovi horoskopski znakovi imaju najbolje veze

Suprotni horoskopski znakovi sjede točno jedan nasuprot drugome na ekliptici i, iako su čiste suprotnosti, nevjerojatno se privlače – saznaj koji su to znakovi

Suprotnosti se privlače, ili barem tako kažu. Ali nije uvijek lako – svatko tko je izlazio sa svojom polarnom suprotnosti zna da je potrebno puno volje i truda kako bi takva veza uspjela. Zodijak ima kozmičke parove koji se nazivaju polaritetima, a to su dva znaka koji sjede točno jedan nasuprot drugome na ekliptici i udaljeni su šest znakova jedan od drugog. Ovan, prvi znak u zodijaku, i Vaga, sedmi znak, polariteti su – takvi su i Bik, drugi znak zodijaka, i Škorpion, osmi znak zodijaka.

Poput dvije strane iste ogrlice u obliku srca, par načinjen od dviju suprotnosti može nas ostaviti da se zapitamo – kako to funkcionira? Ti su znakovi toliko različiti da ponekad može biti teško kako uspijevaju. Vatreni Ovan i diplomatska Vaga međusobno se uravnotežuju, dok se intenzivni Škorpion osjeća kao kod kuće s postojanim Bikom.

Puno je slavnih parova koji utjelovljuju ovu vibraciju za koju ne znamo kako funkcionira. Jarac Dax Shepard i Kristen Bell, emocionalni Rak, sjajni su primjer za to. Drugi se na prvu čine kao savršen par, no ne opstanu – poput Blizanke Angeline Jolie i pustolovnog Strijelca Brada Pitta. Bez obzira na to radi li se o prijateljstvu, braku ili avanturi za jednu noć, u tim suprotnostima postoji određena vibracija zapisana u zvijezdama. Evo koji su horoskopski znakovi čista suprotnost, ali su istovremeno odlični zajedno.

Ovan + Vaga

Ovaj je dvojac usmjeren na postizanje osjetljive ravnoteže između sebe i drugih. Ovan je vatrena i impulzivna solo zvijezda i njime vlada Mars, dok Vaga, kojom upravlja Venera, više voli biti dio grupe i mrzi donositi odluke. Ovan potresa stvari, dok Vaga pobjegne čim osjeti prvi znak sukoba. U najboljem slučaju, Vaga će naučiti Ovna kako se ohladiti i dijeliti pozornicu, dok će Ovan Vagi pokazati kako izraziti svoje osjećaje. Međutim, vatreni Ovan može lako povrijediti osjećaje Vage i Vaga neće uvijek govoriti o tome.

Bik + Škorpion

Bik i Škorpion par su koji je poznat po svojoj usredotočenosti na vrijednosti i novac. Bik, kojim vlada Venera, voli sve te zemaljske užitke, a Škorpion, kojim vlada Pluton, voli materijalno. Bik može Škorpionu ponuditi puno zadovoljstva i uzemljenja, u spavaćoj sobi, ali i u financijama, dok Škorpion potiče Bika da istraži divlju stranu. Ipak, Bik je notorno tvrdoglav i Škorpion mu se može zamjeriti kao nitko drugi.

Blizanci + Strijelac

Kao svjetski putnici kozmosa, Blizanci i Strijelac su super znatiželjni. Moćni Blizanci, kojima vlada Merkur, usredotočuju se na detalje, dok avanturistički Strijelac, kojim vlada ekspanzivni Jupiter, uvijek vidi širu sliku, a zajedno su praktički nezaustavljivi. Iako su Brad i Angelina prekinuli, njihov polaritet plijenio je pažnju drugih i dugo ih držao zajedno.

Rak + Jarac

Jarac radoholičar i brižni Rak utjelovljuju najpoznatiju yin-yang vibraciju. Jarac, kojim vlada ultra strogi Saturn, voli logiku i zna kako raditi, dok Rak, kojim vlada Mjesec, pluta u intuitivnijim vodama. Imaju toliko različite prioritete da će im biti teško razumjeti jedan drugog, ali jednom kad to uspiju, čine savršen tim. Karijere visokog profila i ugodan dom zaštitni su znakovi ovog dvojca, a Kate Middleton i princ William pravi su primjer ove suprotnosti.

Lav + Vodenjak

Ovo dvoje znaju kako se zabavljati – Lav preferira veliko slavlje u stilu Gatsbyja, dok je Vodenjak domaćin bosonogih okupljanja u šumi. Lav se penje na društvenoj ljestvici, dok Vodenjak izlazi na ulice, buni se i doslovno živi u komuni. Njih dvoje rade najbolje zabave u gradu, a sve dok Vodenjak Lavu ne ukrade njegovo mjesto u centru pažnje, sjajno će funkcionirati.

Djevica + Ribe

Djevica je seksi znak zodijaka, a Ribe su jedan od najsanjivijih i najnježnijih znakova. Oboje žele biti u službi drugih, ali njihovi su pristupi različiti. Djevica uči Ribe pravilnom bontonu slanja poruka i protokolima, dok Ribe nježno predlažu Djevici da raspusti kosu, prihvati svoju duhovnost i sanjari malo više. Analitična Djevica ponekad ne shvaća Ribinu nježnu stranu, ali ako se mogu međusobni prihvatiti, mogu i učiti jedan od drugog.