Home Zdravlje SVAKI DAN POJESTI PO JEDAN LIST – ČINI ČUDA U ORGANIZMU: Evo...

SVAKI DAN POJESTI PO JEDAN LIST – ČINI ČUDA U ORGANIZMU: Evo kako se pravilno koristi…

130
Advertisements

Evo kako se pravilno koristi…

Porijeklom je iz Meksika, čudesna biljka čuvarkuća raste svuda: po stijenama, krovovima, zidovima, u kući u saksijama. Ne traži mnogo, samo dovoljno sunca, a pruža dosta.

Poznato je koliko je čuvarkuća djelotvorna za razne kožne probleme pri spoljašnjoj upotrebi, ali vrlo je efikasna i kada se jede.

Osim što je dobra za imunitet, njeni svježe zdrobljeni listovi ili svježe iscijeđen sok blagotvorno djeluju na bradavice, čireve, rane i opekotine, kurje oči, sunčeve pjege, kao i na bolna mjesta nastala od gihta ili uboda insekta. Međutim, evo šta se događa ako čuvarkuću umjesto obloga pojedemo.

Advertisements

Pokazalo se da je čuvarkuća naročito djelotvorna ako se kombinuje sa medom i to za jačanje imuniteta, cista, lošeg varenja, a posebno je dobra za zatvor.

RECEPT:

300g isjeckanih svježih listova čuvarkuće pomiješajte sa 500g meda, preručite u teglu, poklopite, zamotajte u foliju i držite u frižideru. Uzimajte kašiku svakog jutra pola sata prije doručka i kafe, a preporučuje se i da pola sata nakon ovog eliksira ne jedete i ne pijete ništa.

Pored toga, ova sjajna mješavina podstiče i izbacivanje otrova iz organizma. Naravno, kao i kod svih alternativnih lijekova i ovdje treba pripaziti i prije konzumiranja konsultovati se sa svojim ljekarom.

Izvor: net

Povezano:  NIJE SVEJEDNO KAKO SPAVATE: Evo šta spavanje na lijevoj strani čini vašem organizmu!
Previous articleNAPRAVITE DOMAĆI SOK OD NAJZDRAVIJE BILJKE NA SVIJETU: Liječi svaku bolest, ali evo koliko ga smijete popiti dnevno
Next articleDOMAĆI SIRUP KOJI ČISTI PLUĆA I BRONHIJE: Recept za napitak od 2 sastojka koji umiruje kašalj, pogodan i za djecu