Home Uncategorized TEST OD 2 SEKUNDE! DA LI VAM PRIJETE OPAKE BOLESTI? Spojite oba...

TEST OD 2 SEKUNDE! DA LI VAM PRIJETE OPAKE BOLESTI? Spojite oba kažiprsta i otkrijte

129
Advertisements

Test koriste i stručnjaci, kao pomoćno dijagnostičko sredstvo, jer može otkriti dosta o stanju vašeg organizma.

Za test “kuckanja prstima” (Schamroth window test) potrebno je da spojite kažiprste tako se dodiruju noktima. Ukoliko oko korijena oba nokta postoji prazan prostor koji je sličan obliku dijamanta, onda je sve u redu. Međutim, ako tog prostora nema, moguće je da imate neku bolest kao što je rak pluća.

Naime, određena stanja u organizmu uzorkuju nakupljanje vode, pa se vrhovi prstiju povećavaju i prilikom njihovog dodirivanja nema praznine.

Prema istraživanju sprovedenom u Velikoj Britaniji, ovo je relativno čest simptom određenih vrsta karcinoma pluća, a može biti i znak srčane slabosti i drugih bolesti.

Advertisements

Medicinska sestra Ema Norton iz Velike Britanije navodi da se ovo stanje naziva “nail clubbing” ili clubbing noktiju. Clubbing je skraćenica za: C – ciroza, Kronova bolest, L – apsces pluća (Lung abscess) U – ulcerozni kolitis B – brahijalna arterio-venska fistula B – bronhiektazija I – infektivni endokarditis N – neoplazija G – Gravesova bolest.

Ona je navela da ovaj test koriste i medicinski stručnjaci kao pomoćno sredstvo za utvrđivanje stanja pacijenta, koje se dalje ispituje detaljnim analizama.

Npominjemo, ovaj test se koristi samo kao pomoćna metoda dijagnostike, za bilo kakvu zvaničnu dijagnozu ili zdravstveni problem, potrebno je da se obratite svom lekaru.

Pogledajte video, koji je objavljen na kanalu Evidence Doctor, koji objašnjava kako da uradite ovaj test:

Povezano:  Prije spavanja pomiješajte OVA 2 SASTOJKA S VODOM I POPIJTE: Za manje od mjesec dana ćete se PREPOLOVITI (RECEPT)
Previous article3 SIMPTOMA KOJI MNOGI ZANEMARE NAJAVLJUJU INFARKT: Javljaju se i 7 dana ranije, A SVI PRAVE ISTU GREŠKU
Next articleOVA TRI ZNAKA očekuje veliki NOVČANI DOBITAK u oktobru: Kakvi sretnici…