Home Uncategorized TEST OD PET SEKUNDI: Odmah ćete znati da li je meso u...

TEST OD PET SEKUNDI: Odmah ćete znati da li je meso u prodavnici pokvareno ili svježe!

38361
Advertisements

Meso u prodavnice stiže u raznim oblicima i nije uvijek lako prepoznati koje je svježe i kvalitetno, posebno ako je mljeveno!

Iako mnogi ljudi misle da je nezdravo, mast daje mesu mnogo ukusa, kaže Elizabet Roesike iz Njemačkog poljoprivrednog centra. Kvalitetno meso treba da ima malo intramuskularne masti, a to se vidi po bijelim prugama koje podsjećaju na žile kojima je meso išarano.

Osim toga, ako se kupuje upakovano meso, u njemu ne smije biti vode. Dobro ga pogledajte prije nego što ga stavite u korpu, ne treba vam više od pet sekundi.

 

Advertisements

“Ako meso leži u krvavoj vodi, to znači da je staro”, rekla je Roesike.

Boja

Idealna boja zavisi od vrste mesa. Teletina treba da bude svijetla, ali ne bijela, kao i živina. Govedina treba da bude srednje crvena, ali ne previše tamna. Svinjetina je idealno blijedo ružičasta. Treba izbjegavati sve sivkaste nijanse mesa, naglašava Roesike.

 

Čvrstina

 

Postoji još jedan način da lako provjerite da li je upakovano meso još svježe. Ako se pritisne prstom, mora se brzo vratiti u prvobitno stanje i ne smije ostati udubljenje, a površina mesa mora da se presijava.

Povezano:  NAJJAČI ANTIBIOTIK IZ PRIRODE: Napitak od sastojaka koji ČISTE KRV, imaju 7 ANTIVIRUSNIH supstanci
Previous articleNe trči za njim ne ponižavaj se – Savjeti poznate spisateljice ženama koje ne mogu naći muškarca
Next article25 RAZLOGA ZAŠTO PITI ZELENI ČAJ : Kako i kada piti zeleni čaj u toku dana!