Menu Close

TRI CVIJETA DONOSE SREĆU i MIR I PRATIĆE VAS CIJELE GODINE! Svaka porodica mora da ih ima u domu

Domaćice koje žele mir i sreću svojim ukućanima, za Uskrs će obavezno na trpezu staviti ovo cvijeće.


Nezaobilazan dio tradicije hrišćanskog praznika koji slavi Isusovo vaskrsnuće, odnosno novi život, su jaja. Ona simbolišu novi život, rađanje, plodnost, obilje i proljeće, a već stari Egipćani, Persijci, Grci i Rimljani međusobno su darivali jaja kao simbol novog života koji stiže nakon zime.

Uskrs je pun običaja i simbola, a mnogo pažnje se posvećuje i uskršnjoj dekoraciji, koja po pravilu, takođe treba da simboliše novi život. Prema vjerovanju, najbolje je dom ispuniti cvijećem koje takođe simbolizuje nevinost, ljubav i čednost kako bi nam cijela godina blia takva.

Proljetno cvijeće se savršeno uklapa u proslavu najvećeh hrišćanskog praznika, a ova 3 cvijeta simbolizuju nove početke.

Uskršnji ljiljan

Uskršnji ljiljan je simbol vaskrsenja Hristovog, i simbolizuje čistoću i milost. Povezuju ih sa plodnošću i materinstvom i zato je važno da ga imate u domu na ovaj veliki praznik.

Đurđevak

Cvijet koji je simbol nežnosti, skromnosti i čistote. Neizostavan je u buketima mlada koje se venčavaju u proljeće, čak su i nevjeste u kraljevskim porodicama nosile bidermajer sačinjen od ovog cvijeća.

Lale

Lale predstavljaju savršenu ljubav – crvena lala povezuje se sa iskrenim emocijama, dok su bordo lale simbol divljenja i poštovanja. U svakom slučaju, lale su simbol svih vrijednosti koje se prožimaju kroz Uskrs.