Home Uncategorized TUP I JAK BOL POKVARI VAM SVAKO JUTRO? 4 razloga zašto se...

TUP I JAK BOL POKVARI VAM SVAKO JUTRO? 4 razloga zašto se budite sa glavoboljom

778
Advertisements

Ovakav problem može da vam pokvari svaki početak dana, ali nemojte ga zanemarivati ukoliko se javlja često. U tom slučaju obavezno se obratite ljekaru!

Nesanica 

Ono šta su naučnici pronašli jeste da nedostatak sna može da poruzrokuje migrene i tenzijske glavobolje. Ovakvo stanje smanjuje prag bola, pa ljudi postaju osjetljivi na migrene. 

Dehidracija

 

Ono šta se preporučuje jeste da pijete dovoljno tečnosti jer to prija vašem cijelom organizmu. Ukoliko ne budete unosili dovoljne količine, mogu se desiti blage glavobolje kada ustanete, ali možda čak i jake kao i migrene, piše Glossy.

Advertisements

Hrkanje

Ako hrčete onda je najvjerovatnije da ćete se ujutru ponekad probuditi sa glavoboljom. Međutim, ne brinite! Glavobolja prouzrokovana hrkanjem traje najviše 30 minuta. 

Mamurluk

 

Često ujutru posle burne noći, ako ste konzumirali velike količine alkohola, to vas na početku dana može dovesti do glavobolja. Tako da onda kontrolišite konzumiranje alkohola. 

Povezano:  RIJEŠITE SE PODOČNJAKA I SPUŠTENIH KAPAKA JEDNOM ZAUVIJEK: Sve sastojke imate u KUHINJI, ČINI ČUDA u rekordnom roku
Previous articleInstruktor otkrio vojnu tehniku kako zaspati za dvije minute ‘čak i ako padaju granate’: NEVJEROVATNO DJELOVANJE
Next articlePOTKOŽNE BUBULJICE ZNAJU BITI JAKO BOLNE, NI SLUČAJNO IH NE CIJEDITE? Evo šta trebate uraditi da nestanu