Home Zdravlje TUŽNE VIJESTI IZ POSUŠJA: PREMINULA JE ČASNA SESTRA LJUBICA, TRAVAMA JE LIJEČILA...

TUŽNE VIJESTI IZ POSUŠJA: PREMINULA JE ČASNA SESTRA LJUBICA, TRAVAMA JE LIJEČILA HILJADE LJUDI

653
0
18.10.2021., Posusje, Bosna i Hercegovina - Casna cestra Ljubica Bernardica Kovac vise od 30 godina proucava ljekovito bilje te izradjuje lijekove i preparate koji su poznati sirom Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Sestra Ljubica poznata je i pod imenom Hrvatska ljekarusa. Photo: Denis Kapetanovic/PIXSELL
Advertisements

Časna sestra Ljubica Bernardica Kovač iz Posušja preminula je jučer u 85. godini.

Samostanu Družbe Kćeri Ljubavi Božje se pridružila davne 1956. godine.

Roditelji časne su se teško razboljeli početkom 80-ih godina. Majka je bolovala od Parkinsonove bolesti, a otac od anemije. Brigu za bolesne roditelje preuzela je sestra Ljubica koja ih je liječila svojim biljnim mješavinama. Zahvaljujući tome otac je poživio još 12 godina, a majka 15.

Početkom 90-ih sestra Ljubica je svoje lijekove iz prirode počela pripremati u kući u Posušju i za druge ljude koji su tražili njezinu pomoć. Svojim ljekovitim biljem godinama je liječila hiljade ljudi.

Advertisements

U svom domu u Batinu kod Posušja, pripremala je biljne pripravke, da bi se kroz godine ‘pročula‘ naširoko. Do danas su njenoj ‘ordinaciji‘ hrlili deseci hiljada ljudi iz cijeloga svijeta po neki od čajeva, melema ili tinktura. Ali i na ‘namještanje želuca‘, ponekad samo na duhovni razgovor. Ono što je bilo tek privremeno, razvilo se u četrdesetgodišnju travarsku praksu!

Ljubica Bernardica Kovač svoje likarije sabrala je u knjizi ‘Biljne terapije i recepti‘, u izdanju splitskog ‘Verbuma‘.

Bog je onaj koji liječi, a ja sam samo sredstvo u njegovim rukama. Bog nam je dao bilje da nas liječi. Ali prva je molitva. Jer ko god dođe, ne moli. A ja im kažem: “Molite, izliječit će vas. Zazovite ime Isusovo kad počnete uzimati terapiju i vjerujte da to ozdravlja. I ozdravit ćete – savjetovala je svoje pacijente Ljubica.

Povezano:  Nutricionista upozorava: “Na prazan stomak ujutru najbolje je popiti ovo, i to gutljaj po gutljaj”