Home Zdravlje Ubrzava oporavak celog tela: Rešite se bolova u leđima zahvaljujući moćnoj vežbi...

Ubrzava oporavak celog tela: Rešite se bolova u leđima zahvaljujući moćnoj vežbi (VIDEO)

128
Advertisements

Ukoliko redovno vežbate, sigurno se istežete pre i posle svakog treninga, u zavisnosti od programa koji imate u planu toga dana. Međutim, to ne treba da praktikujete samo posle treninga, već svakodnevno.

Istezanje je dobro iz više razloga. Ono sprečava tromost mišića, do koje može doći usled višečasovnog sedenja, i doprinosi fleksibilnosti i većoj pokretljivosti. Pored toga što predstavlja odličnu prevenciju od povreda, ono može doprineti i jačanju tela.

Jedna od najboljih vežbi za istezanje je “Mačka istezanje”.

Ovu vežbu kreirao je dr Mošea Feldenkrajza, izraelski naučnika, još 1975. godine. Osmišljena je kako bi se smanjili efekti senzorno-motorne amnezije, odnosno gubitka pamćenja za senzacije i pokrete. Međutim, ova vežba se pokazala kao izuzetno korisni za celo telo.

Advertisements

Za šta je sve dobra ova vežba?

Prevashodno cilj je da se obezbedi kontrola nad pokretima mišića. Pruža posebne mogućnosti kako bi se izvršile promene u senzornim i motoričkim oblastima mozga.

Ova vežba jača i mozak i telo. Takođe, ubrzava metabolizam, ukoliko se radi redovno i podstiče pravilan rad creva. Nakon mesec dana, smanjuje se i bol u leđima i vratu.

Povezano:  I LJEKARI ZBUNJENI: Ovaj recept povećava memoriju i koncentraciju za 75% nakon samo 2 sedmice
Previous articleOVDE SVI GREŠE: Evo kako da PRAVILNO izmerite sami sebi PRITISAK
Next article4 KAŠIKE DNEVNO I RAK SE SAM POVLAČI: Slavni bugarski naučnik otkriva najmoćniji prirodni lijek (RECEPT)…