Home Zdravlje UPIJA NEGATIVNU ENERGIJU: Sobna biljka koju treba da ima svaka kuća (FOTO)

UPIJA NEGATIVNU ENERGIJU: Sobna biljka koju treba da ima svaka kuća (FOTO)

395
0
Advertisements

Postoje biljke koje nisu samo lijepe, već posjeduju i čitav niz korisnih svojstava. Zahvaljujući tim osobinama, one značajno poboljšavaju mikroklimu našeg doma.

Jedna od njih je i čudesni hlorofitum. Ova biljka ni najmanje nije zahtjevna i možete je držati na svjetlosti ili u sjenci.

Na svjetlosti hlorofitum vremenom postaje svjetliji, a pruge na njegovim listovima vrlo dekorativne, dok kod biljaka u sjenci one postepeno nestaju.

Hlorofitum ili zeleni ljiljan ima sposobnost da aktivno prečišćava vazduh u prostoriji.

Vrlo efikasno neutrališe supstance štetne za ljudski organizam, kao što su fenol, benzen, formaldehid i druge, koje u velikim količinama emituju savremeni materijali za završnu obradu i namještaj od iverice.

Veoma efikasno apsorbuje izduvne gasove. Stoga, ova biljka je prosto neophodna svima koji žive na prvom i drugom spratu. Hlorofitum je takođe neophodan u kuhinji, zbog svojstva da aktivno upija ugljen-monoksid.

Ova biljka nezaobilazna je u domovima onih koji puše jer zeleni ljiljan odlično neutrališe duvanski dim. Pored svega navedenog, ova sobna biljka ima izrazito antimikrobno i antibakterijsko dejstvo.

Sljedbenici drevne kineske doktrine Feng šui takođe preporučuju da ovu biljku držite u kući.

Svi mi veliki dio života provodimo u kući i zato je važno da u njoj stvorimo prijatne uslove za život.

Čist vazduh bez štetnih primjesa osnova je zdravlja i zato za pročišćavanje vazduha treba da iskorstimo hlorofitum, koji nam je podarila majka priroda.Izvor: infpult

Povezano:  DOMAĆA INFUZIJA: Samo jedna doza je dovoljna da se ne razbolite
Advertisements