Home Zdravlje UVIJEK SAM UŽASNO UMORNA KAD DOĐEM S POSLA: Tek kad je napunila...

UVIJEK SAM UŽASNO UMORNA KAD DOĐEM S POSLA: Tek kad je napunila 40 godina, ovoj ženi su postavili prvu dijagnozu

1303
Advertisements

Keri Kerns je oduvijek znala da se razlikuje od ostalih. Mada se udala i dobila dvoje djece, teško se uklapala u društvo, uvek je radije bila sama nego u većoj grupi ljudi. I u djetinjstvu joj je bilo ljepše da se igra sa bubama i biljkama, nego sa djecom, piše Lepa i Srećna

Kad je počela da radi, imala je teškoća što je glasno izražavala svoje mišljenje. Pošto je uvijek govorila s puno strasti, drugi su je doživljavali kao agresivnu. A onda je shvatila da se s posla vraća užasno umorna. “Kad su mi rekli da bolujem od autizma, objasnili su mi i da sam umorna zato što ga po cijeli dan maskiram i trudim se da se uklopim”, kaže Keri.

  Autizam je vrlo kompleksna teškoća u razvoju koja se tipično pojavljuje u ranom djetinjstvu i može da utiče na društvene vještine, komunikaciju, bliske odnose i regulaciju ponašanja.

Autističnim osobama je teško da razumiju emocije drugih ljudi, imaju nefleksibilne obrasce ponašanja i često ponavljaju identične postupke. Kad je njenom mlađem sinu postavljena dijagnoza autizma, Keri se još više zainteresovala za ovu temu i počela da čita o njoj. Ispostavilo se da i sama pati od istog poremećaja.

Advertisements

“Moj terapeut mi kaže da mi je tako kasno otkriven autizam zato što tako dobro funkcionišem, imam muža i djecu”, objasnila je Keri. Dijagnoza joj je, kaže, došla kao olakšanje. “Dotad sam mislila da sam samo mrzovoljna i praskala sam na jdecu, ali sad shvatam da sam se u tim trenucima raspadala zato što mi je svega bilo previše. Kad dobijem prejaku stimulaciju, to me iscrpljuje”, objasnila je Keri.

Povezano:  ISKLJUČITE HORMONE GOJENJA I TRAJNO SE RIJEŠITE KILOGRAMA: Metoda doktorice Montoje provjereno topi salo!
Previous articleŽENE UVIJEK ZANEMARUJU OVIH 5 SIMPTOMA KOJI UKAZUJU NA OZBILJNE BOLESTI: Posebnu pažnju obratite na ČETVRTI!
Next articleŠTA RADITE ORGANIZMU AKO POJEDETE SAMO 1 LJUTU PAPRIČICU MJESEČNO: Neće vam biti svejedno kad vidite