Home Zdravlje ŽELITE DA ISTOPITE SALO? Evo koliko koraka morate da napravite i to...

ŽELITE DA ISTOPITE SALO? Evo koliko koraka morate da napravite i to – SVAKOG DANA!

105
Advertisements

Pešačenje može postati vaša omiljena fizička aktivnost ukoliko shvatite sve njene dobrobiti. Naravno, omiljena stvar kod ove fizičke aktivnosti je činjenica da tako održavamo naše telo u kondiciji i vraćamo ga u formu, ali osim toga i da će nam ono pomoći da skinemo salo sa različitih delova našeg tela.

Ukoliko volite da pešačite i cilj vam je da izgubite višak kilograma, koliko bi trebalo svakog dana da pređete kilometara, koliko koraka da napravite ili koliko minuta da pešačite?

Prema trenutnim preporukama to je između 150 do 300 minuta nedeljno. Tačnije, trebalo bi da pešačite pola sata, pet dana u nedelji.

Ipak, ako želite biti sigurni da nešto radite za svoj organizam, trebalo bi da hodate nešto duže od toga. Naučnik Kedrik Bryant kaže da biste trebali težiti tome da svaki dan hodate 45 minuta do sat vremena. I to ne morate sve odjednom, možete ići u nekoliko šetnji dnevno.

Advertisements

Savetuje i da, kada malo napredujete, izazovete sami sebe i počnete hodati uzbrdo. Uz to, budite kreativni sa svojih šetnjama. Menjajte rutu, podlogu, okolinu…

Povezano:  Imala je stalno NISKO ŽELJEZO, a onda je otkrila OVAJ recept: Kada je izvadila NALAZE, doktor nije mogao da vjeruje
Previous articleEliksir od ĐUMBIRA, MEDA I LIMUNA: Ojačajte i očistite organizam, te ga zaštitite od prehlade i gripe…
Next articleMLADA MAMA: IZDAJAM MLIJEKO I PRODAJEM GA BODYBUILDERIMA. ZARADILA SAM VEĆ 23 HILJADE MARAKA