Home Uncategorized ŽENE, DA LI IH ČUPATE? Evo šta zapravo trebate uraditi sa DLAKAMA...

ŽENE, DA LI IH ČUPATE? Evo šta zapravo trebate uraditi sa DLAKAMA NA BRADI, OVO MORATE ZNATI

128
Advertisements

Čak i ako je nauka još uvijek podijeljena, pretpostavka je da je uzrok pojave tih dlaka genetski

Da li ih čupate? Evo šta zapravoo treba da radite sa dlakama na bradiFoto: Freepik

Ali, i nivo hormona, kao što je to uobičajeno u menopauzi, može uzrokovati rast neugodnih dlačica.

 

Činjenica da takva izdvojena dlaka obično raste u blizini pigmentnog mesta ili izlazi iz madeža nije slučajnost, budući da je stvaranje dlake na tom mjestu uslijedilo poremećajem pigmenta.

Koji drugi faktori igraju ulogu pri nastanku ovih dlaka?

Advertisements

Uglavnom sve što utiče na hormonsku ravnotežu. Takve izdvojene dlačice javljaju se sa godinama, posebno kod žena u menopauzi kojima nedostaje estrogena. Ženama sa prekomernom težinom takođe mogu narasti sitne dlačice na bradi, jer iznimno trenutne promene u težini mogu uticati na hormonsku ravnotežu. Ista se stvar događa ako izgubite previše kilograma. Lekovi i određene bolesti koje utiču na nivo hormona takođe mogu podstaći rast dlaka na licu ili bradi.

Da li se savjetuje čupanje dlačica?

Uglavnom, ništa se ne govori protiv pažljivog čupanja dlake običnom pincetom. Međutim, potrebno je paziti se. To može podstaći patološke promjene na koži, posebno na osjetljivim područjima poput madeža i pigmentnih mrlja, pa je u ovom slučaju bolje držati prste podalje od pincete. Postoji i opasnost od urastanja dlake, a to nije samo bolno, nego može doći do upale, piše tuzlanski.ba.

Koja je najbolja metoda uklanjanja dlaka?

Obrijati se

Umesto čupanja možete pažljivo obrijati dosadnu dlaku ili je ošišati makazama za nokte. Ali, čak i ovde treba biti oprezan. Posebno u slučaju pigmentnih mrlja i mladeža postoji opasnost od povrede kože kod brijanja. Sljedeći nedostatak: crna dlaka i dalje se može videti uprkos brijanju, a i brzo opet naraste.

Povezano:  TUŽNE VIJESTI! BRUS VILIS BOLUJE OD AFAZIJE: Evo koji su simptomi, više neće moći da glumi

Laserska terapija

Postoji i mogućnost uklanjanja dlaka laserskom terapijom. To je najnežnija varijanta uklanjanja dlačica jer se koreni dlaka uništavaju svjetlosnim impulsima i na taj način se sprječava njihov ponovni rast. Međutim, ova metoda uklanjanja dlaka nije uvijek obećavajuća i ne smije se koristiti na madežima i pigmentnim mrljama jer bi to moglo oštetiti okolno tkivo kože. Stoga bi trebalo da sa svojim dermatologom razjasnite da li je laserska terapija opcija za vas.

Epilacija

Trebalo bi da izbjegavate epilaciju ili voštane trake što je više moguće! Ovom opsežnom metodom uklanjanja dlačica vaša je koža izložena nepotrebnoj iritaciji.

Novi,ba/Alo.rs

Previous articleRUSKA DOKTORKA: Smrt dolazi iz creva, evo kako da ih očistimo od toksina!
Next articleSUPER PRIRODNI LIJEK: Ako vas muči kašalj, bronhitis ili astma, ovo je rješenje…