Home Zdravlje ŽENE, POJAVILE SU VAM SE TAMNIJE DLAČICE NA NOŽNIM PRSTIMA: Evo šta...

ŽENE, POJAVILE SU VAM SE TAMNIJE DLAČICE NA NOŽNIM PRSTIMA: Evo šta se dešava s vašim zdravljem

869
Advertisements

Do sada ste vjerovatno primijetili kako se dlačice mogu pojavljivati na najneobičnijim dijelovima tijela.

I dok neke dlačice na tijelu imaju svoju svrhu, kao što su obrve ili trepavice, dlačice na ostalim dijelovima tijela nam i nisu baš potrebne.

Postoji nekoliko iznenađujućih stvari koje vam dlačice na nožnim prstima mogu reći o zdravlju.

dlake

Advertisements

1. CIRKULACIJA VAM NIJE IDEALNA

Ako nemate niti jednu dlačicu na vašim nožnim prstima ili te dlačice same opadaju, to bi mogao biti znak da nešto sa vašom cirkulacijom nije uredu, javlja Everyday Health. Normalno je da imate nekoliko dlačica na ovom dijelu, osim ako ih sami ne uklanjate. Ako vaši nožni prsti nemaju nimalo dlačica, obratite se doktoru kako biste provjerili cirkulaciju.

2. HORMONALNE PROMJENE

Dr. Sejal Shah u jednom intervjuu objasnila je da ukoliko prolazite kroz neke hormonalne promjene, dlačice na prstima mogu postati grublje i tamnije. Ako su vaše dlačice nekada u mladosti bile svjetlije, to ne znači da neće postati tamnije kako starite. To je jednostavno prirodan slijed događaja u životu.

3. SINDROM POLICISTIČNIH JAJNIKA

3

Sidrom policističnih jajnika može dovesti do toga da imate neželjene dlačice na određenim dijelovima zbog nivoa androgena u tijelu. 

4. DLAČICE SU POVEZANE SA GENIMA

4

Ako su vaši roditelji imali dlačice na prstima i postale tamnije kako su starili, to će se najvjerovatnije i vama desiti.

5. IMATE PERIFERNE VASKULARNE BOLESTI

5

Jedan od uzroka slabe cirkulacije je periferna vaskularna bolest. Perifernu vaskularnu bolest mogu izazvati ateroskleroza, zapaljenjski procesi u zidu arterija i embolusi ili krvni ugrušci unutar krvnog suda praćeni suženjem ili začepljenjem lumena arterija

6. IMATE DOBRU CIRKULACIJU

Baš kao što nedostatak dlačica ukazuje na slabu cirkulaciju, ako imate dosta dlačica na nogama i prstima, to znači da imate veoma dobru cirkulaciju. Dr. Nicole G. Freels u svom blogu objašnjava kako možda nećete voljeti dlačice na nožnim prstima, ali to znači da je sa vašom cirkulacijom sve u najboljem redu.

Povezano:  Smokve u Ulju: Kombinacija koja jača kosti, mišiće i krvne sudove
Previous articleOVO SU ZNACI DA VAS JE STISLA HIPOHONDRIJA: Prepoznajte simptome, u suprotnom može biti OPASNO!
Next articleNOGE SU VAM HLADNE, ČAK I LJETI? Neobičan UZROK vječno hladnih šaka i stopala, evo šta trebate uraditi