Home Zdravlje ZNAK OZBILJNE BOLESTI: Proverite da li na OVIM delovima tela imate akne...

ZNAK OZBILJNE BOLESTI: Proverite da li na OVIM delovima tela imate akne – ALARMANTNO!

111
Advertisements

Osim toga, postojanje bubuljica na određenim delovima na licu mogu biti znak neke bolesti, pogotovo ako to traje duži vremenski period i simptomi se ne smanjuju.

Jedite manje brzu hranu, smanjite količinu masnoća laganijom dijetom, pojačajte unos vode u organizam i ubacite sveže krastavce u israhnu.

Smanjite unos alkohola, masne hrane i mlečnih proizvoda. Ovo je zona u kojoj se javljaju i alergije na hranu, pa pazite na sastav onoga što jedete. Prazne i loše kalorije mogu da imaju štetan uticaj na raspoloženje.

Oko očiju – Bubrezi

Advertisements

Bilo kakva pojava oko očiju, pa i tamni krugovi, ukazuju na dehidrataciju. Pijte dovoljno vode.

Nos – Srce

Provedite krvni pritisak i količinu vitamina B. Smanjite unos začinjene i gorke hrane i unos mesa. Pronađite način da smanjite holesterol konzumirajući orašaste plodove, avokado i ribu. Kako ovaj deo lica prirodno ima nešto šira pore, pazite da vašoj kozmetici nije istekao rok trajanja.

Uši – Bubrezi

Opet voda! Smanjite unos gaziranih pića, kafe i alkohola jer vode ka dehidrataciji.

Obrazi – Disajni putevi

Ovo je problematično područje za one koji konzumiraju cigarete, ali i za one koji su skloni alergijama. Izbacite mlečne proizvode, alkohol, kofein i šećer, a u organizam unosite više povrća. Postoji još jedna bitna stvar o kojoj retko razmišljamo, a to su mobilni telefoni i jastučnice – neka budu čisti jer uzrokuju najviše akni na ovom području.

Oko usana – Hormoni

Ovo je dominantna zona za stres i hormonalne promene. Iako se čini nemoguće da utičete na to, ipak možete da napravite razliku tako što ćete imati kvalitetan san, unositi dovoljne količine tečnosti i jesti lisnato povrće koje održava kožu čistom

Povezano:  50 GODINA NIJE OTIŠLA DOKTORU: Ekskluzivno vam otkrivamo njen recept sa kojim već godinama čuva zdravlje…
Previous articlePRIJE SPAVANJA PIJTE 1 ČAŠU OVOG NAPITKA: Očistite debelo crijevo za sedmicu, nestaje i SALO SA STOMAKA
Next articleDANIMA IMATE GLAVOBOLJU? Evo šta je uzrok i kada je potrebno da se JAVITE LEKARU