Home Zdravlje ZVIJEZDE ZA OSKAR MASOVNO UBRIZGAVALE BOTOKS U STOPALA: Dr Vladimir o tretmanu...

ZVIJEZDE ZA OSKAR MASOVNO UBRIZGAVALE BOTOKS U STOPALA: Dr Vladimir o tretmanu koji je na Balkanu HIT – evo u čemu pomaže

157
Advertisements

Još jedna tema zaokupila je svjetske medije, a to ubrizgavanje botoksa u stopala, kojem su se navodno podvrgle mnoge zvijezde uoči Oskara. O kakvom tretmanu je riječ i da li on može da spreči znojenje, u jutarnjem program na TV Prva govorio je dr Vladimir Arsenijević, specijalista opšte i urgentne hirurgije.

“Istina je, botoks može da spriječi prekomjerno znojenje! Hiperhidroza, odnosno prekomjerno znojenje, jeste patološko stanje koje ima izuzetne psihološke poslejdice, sve do elemenata ozbijnih priholoških trauma”, kaže dr Arsenijević i dodaje da on ima seriju pacijenta koji se redovno podvrgavaju ovom tetmanu.  

A gdej je najefikasnije da se ubrizgava botoks, da li bolje deluje na nekim regijama u odnosu na druge?

“Najčešće se daje u pazuh i leđa, mjesta koja kada se oznoje djeluju vizuelno i estetski neprihvatljiva”, kaže stručnjak i napominje da je veoma važno voditi računa koju dozu ubrizgavate, zato je izuzetno važno da niko ne pokušava da ovo radi kod kuće, već da se obrate stručnjaku koji će procijeniti šta treba da se radi. 

Advertisements

“Znojenje je biološki proces i nikako ga ne treba zaustaviti, ali može da se smanji”, kaže stručnjak koji ističe da ni prekomerno znojenje nije dobro i da je važno da se reguliše. 

“Injekcije botoksa se izuzetno rijetko daju u stopala i dlanove, jer je nevjerovatno bolno i tu treba precizno odrediti količinu, kao i pethodno se konsultovati sa endokrinologom koji će utvriti da li postoji neki problem u unutrašjim organima. 

Kada se jednom počne sa ovakvm tretmanom, koliko često treba da se sprovodi?

“Jednom godišnje, to je sasvim dovoljno. Tretman traje 50 min, par injekcija (sa određenim brojem jedinica) ubrizga se u željene deuijlove. Sljedećih 24 sata ne treba da se tuširate.”

Povezano:  ČUDOTVORNI NAPITAK OD SAMO 2 SASTOJKA: Radikalno čisti crijeva, topi masne naslage, liječi gastritis

A kako zapravo djeluje books na znojenje?

“Jednostavno se ne znojite. Botoks blokira žlijezde sa unutrašnjim lučenjem”, kaže dr Arsenijević i napominje da je ovaj tretman vrlo uobičajen i da ga radi ogroman broj ljudi.

Dokror Arsenijević je upozorio i na neke teške posljedice koje ovaj tretman može da uzrokuje. 

“Mogu da se stvore ozbiljne komplikacije ako se pretjera u količini, ako se neadekvatno aplicira injekcija…”, kaže stručnjak. 

Izvor:Mondo

Previous articleKako sniziti krvni pritisak za 5 minuta bez lijekova
Next articleBUDITE UPORNI, KILOGRAMI NESTAJU: Topli napitak prži masne naslage na stomaku