Home Uncategorized ČAJ KOJI SPUŠTA PRITISAK I HOLESTEROL KAO OD ŠALE! Smiruje srce i...

ČAJ KOJI SPUŠTA PRITISAK I HOLESTEROL KAO OD ŠALE! Smiruje srce i čisti masnoće iz krvi, a piju se samo 2 šolje dnevno!

1080
Advertisements

Čaj od majčine dušice spušta visok pritisak i holesterol, zahvaljujući svojim blagotvornim sastojcima, antioksidantima i polifenolima.

Čaj koji je dostupan kod nas i ne košta mnogo može biti pravi saveznik u borbi protiv dva najčešća stanja organizma, koja ni ne primijetimo dok nam ne naprave problem. Čaj od majčine dušice spušta pritisak i holesterol, evo kako djeluje!

Čaj od majčine dušice, najprije, sadrži antioksidante i polifenole koji su dragoceni za sprječavanje štete na našim ćelijama. Spušta sistolni, odnosno gornji pritisak, koji se meri u krvnim sudovima u trenutku kada srce pumpa. On se smatra važnijim u procjeni stanja pritiska od donjeg, odnosno dijastolnog, koji se mjeri kada srce miruje.

Istraživanje sprovedeno na životinjama pokazalo je da ekstrakt divlje majčine dušice spušta visok pritisak i usporava rad srca.

Advertisements

“Majčina dušica smanjila je značajno pritisak i vaskularni otpor kod životinja koje su imale hipertenziju, što je čini korisnim suplementom za kardiovaskularne intervencije”, navode naučnici koji su sprovodili studiju objavljenu u žurnalu “Oksidativna medicina i ćelijska dugovječnost”.

Konzumiranje ekstrakta ove biljke povećalo je i nivo HDL holesterola, odnosno “dobrog” holesterola koji pomaže tijelu da se riješi molekula “lošeg” LDL holesterola. Majčina dušica sadrži još blagotvornih sastojaka, koji je čine dobrom za jačanje imuniteta:

Vitamini A, C, E i K

Kalcijum

Kalijum

Željezo

Fosfor

Piju se dvije šolje dnevno.

(MONDO)

Povezano:  JABUKOVO SIRĆE I MED: Narodni lijek protiv kiselosti organizma i za mršavljenje! (EVO KAKO GA KORISTITI)
Previous articleČAŠA VODE NA PRAZAN STOMAK ČINI ČUDA ZA ORGANIZAM,ali samo POD JEDNIM USLOVOM: Nutricionista o navici kojom započinjemo dan
Next articleZA 1 GRUPU LJUDI JE I UMIVANJE HLADNOM VODOM OPASNO! Kardiolog razbio zablude o cirkulaciji i jačanju imuniteta