Home Uncategorized JEDAN NAPITAK JE NAJVAŽNIJI ZA OBOLJELE OD DIJABETESA: Snižava šećer u krvi...

JEDAN NAPITAK JE NAJVAŽNIJI ZA OBOLJELE OD DIJABETESA: Snižava šećer u krvi za 30%, niste ni svjesni koliko vam pomaže!

481
0
Advertisements

Stručnjaci otkrivaju napitak koji je veoma važan za oboljele od dijabetesa jer značajno snižava nivo šećera u krvi!

Dijabetes tipa 2 sve je rasprostranjeniji, a povišen nivo šećera u krvi, ukoliko se ne stavi pod kontrolu, može da ima ozbiljne posljedice na zdravlje.

Ono što mnogi, međutim, ne znaju je da postoji napitak koji značajno može da snizi nivo šećera u krvi – u pitanju je voda.

“Tijelu osoba obojlelih od dijabetesa je potrebno viče tečnosti kada je nivo glukoze u krvi visok. To može da dovede do toga da bubrezi pokušavaju da izbace višak šećera kroz urin.

Voda neće povećati nivo glukoze u krvi, zbog čega je ovaj napitak veoma dobar za oboljele od dijabetesa, naročito u trenucima kada se nivo šećera poveća, jer pomaže da višak glukoze bude izbačen iz krvi”, piše na britanskom sajtu specijalizovanom za teme o dijabetesu.

Voda je, dodaju stručnjaci, savršen napitak za dijabetičare jer ne sadrži ugljene hidrate niti kalorije. Inače, oboljeli od dijabetesa moraju da budu veoma oprezni u unosu ugljenih hidrata jer se oni brže pretvaraju u glukozu nego druge namirnice. Samim tim, nakon konzumiranja ove vrste namirnice, nivo šećera u krvi naglo raste.

Inače, brojne studije su pokazale da voda pomaže u snižavanju povišenog nivoa šećera u krvi, što nikako ne znači da ovaj napitak može da zamjeni lijekove.

Na primjer, učesnici studije koji su konzumirali litar vode dnevno imali su 28 odsto manji rizik od hiperglikemije nego onih koji su unosili pola litra vode dnevno.

(MONDO)

Povezano:  UŠI VAM SE ZACRVENE I OSJEĆATE KAO DA GORE: Evo kakvu bolest ovaj SIMPTOM otkriva, obratite pažnju
Advertisements